تاریخ : پنج شنبه 24 فروردين 1391
نویسنده : FARZIN

 

 

امروزه استفاده از لپ‌تاپ‌ها بسیار فراگیر شده است. اغلب دانشجویان، کارمندان، طراحان و به‌ویژه برنامه‌نویسان از لپ‌تاپ‌های شخصی برای انجام کارهای خود استفاده می‌کنند. در این نوشته قصد داریم به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات صاحبان لپ‌تاپ که همان نحوه نگه‌داری و استفاده از باتری آن است، اشاره کنیم.  .

 

 



استفاده نادرست از این وسیله در برخی از موارد صدمات جبران‌ناپذیری را برای کاربران به‌همراه دارد.

اول از همه تنظیمات

بهتر است قبل از هر کار دیگر، نگاهی به تنظیمات مربوط به مصرف برق سیستم در زمان استفاده از باتری بیندازید. با توجه به این‌که بسیاری از لپ‌تاپ‌‌های امروزی از سیستم‌عامل ویندوز 7 استفاده می‌کنند، به آموزش انجام تنظیمات در این ویندوز می‌پردازیم. هرچند که کاربران ویندوز ویستا و اکس‌پی نیز می‌توانند به مراجعه به بخش Power Options در صفحه کنترل‌پنل، این تنظیمات را اعمال کنند. در ویندوز هفت کافی است روی علامت باتری که در کنار ساعت ویندوز قرار دارد یک بار کلیک کنید تا منوی آن باز شود. سپس با کلیک روی گزینه More Power Options وارد صفحه تنظیمات خواهید شد. 

در این صفحه عبارت Change Power Plan را مشاهده خواهید کرد که می‌توانید یکی از دو حالت Entertainment یا Power Saving را انتخاب کنید. در مقابل آن‌ها بخشی با عنوان Change Plan Settings قرار دارد. وارد آن شوید. حال دو بخش جداگانه مربوط به حالت استفاده از برق و یا باتری به شما نمایش داده می‌شود. گزینه اول برای کم‌نور شدن صفحه نمایش، دومی برای خاموش شدن نمایشگر و گزینه سوم برای قرار گرفتن در حالت خاموش موقت است.

در ردیف انتهایی نیز شفافیت تصویر نمایشگر که تاثیر مستقیمی در مصرف برق دارد قابل تنظیم است. شما می‌توانید زمان‌های مورد نظر برای هر کدام از این بخش‌ها را تغییر دهید. به عنوان مثال در ردیف آخر، شفافیت تصویر در حالت استفاده از باتری را کاهش دهید تا مدت زمان عملکرد باتری افزایش یابد.

لازم به توضیح است که تمامی این تنظیمات در بخشی دیگر نیز قابل تنظیم است. کافی است پس از کلیک روی More Power Options، گزینه Power4Gear Hybrid را که در نوار سمت راست دیده می‌شود، انتخاب کنید. این برنامه تمامی حالت‌های مختلف استفاده از سیستم را به شما معرفی کرده و امکان تغییر تنظیمات آن را برای شما فراهم می‌کند. 

البته دقت داشته باشید که پس از کلیک روی آن، برنامه مربوطه باز شده و در Taskbar ویندوز مشخص می‌شود. باید روی آن کلیک کنید تا بتوانید برنامه را مشاهده کنید.



ابزارهای اضافی خاموش

از دیگر اقداماتی که می‌تواند زمان استفاده از باتری را افزایش دهد، جداسازی و یا خاموش کردن ابزارهای جانبی است. به عنوان مثال خاموش کردن تجهیزات بیسیم در زمانی که به آن‌ها احتیاجی نیست، باعث طولانی‌تر شدن زمان کار باتری می‌شود. همچنین استفاده نکردن از CD و DVD که باعث به‌کار افتادن دیسک‌خوان شما می‌شود نیز در این زمینه نقش موثری دارد. شما می‌توانید با خارج کردن پورت‌های USB متصل به سیستم نیز گام دیگری در زمینه کاهش مصرف برق دستگاه بردارید.

شرایط تهویه را فراهم کنید

از دیگر نکات حائز اهمیت در نگهداری باتری، دور نگه داشتن آن از شرایط آب‌وهوایی گرم است. دقت کنید که تهویه هوای داخلی سیستم به درستی انجام شود. در برخی از مدل‌ها که خروجی فن در قسمت کناری تعبیه شده است، مشکل استفاده از آن در شرایط متفاوت وجود ندارد. اما در استفاده از مدل‌هایی که هوای گرم داخلی از قسمت زیر لپ‌تاپ خارج می‌شود، باید دقت کنید که محل قرار گرفتن لپ‌تاپ مانع از خروج هوا نشود. گذاشتن لپ‌تاپ روی فرش و یا پتو مانع از انجام این کار خواهد شد.

هشدارهای مهم

توجه به برخی نکات دیگر نیز می‌تواند بهره‌وری سیستم شما را افزایش دهد. هارددیسک‌ها برق زیادی را مصرف می‌کنند، بنابراین برخی کارها مانند جابه‌جایی اطلاعات در درایوهای مختلف را در زمان استفاده از باتری انجام ندهید. همچنین توصیه می‌شود در صورت استفاده طولانی مدت از برق، باتری را از سیستم جدا کنید.

توصیه دیگر این است که باتری را تا زمانی که با پیغام هشدار مواجه نشده‌اید به برق متصل نکنید. نکته دیگری که می‌توان بیان کرد جلوگیری از شارژ و مصرف هم‌زمان باتری است. زمانی که باتری شما به‌طور کامل شارژ نباشد و سیستم را به برق متصل کنید، عملیات شارژ باتری و مصرف برق ذخیره شده در آن به‌طور هم‌زمان انجام شده و این تلاقی باعث آسیب دیدن آن می‌شود. 

آخرین نکته قابل ذکر این که در هنگام اتصال برق به لپ‌تاپ، ابتدا دوشاخه را به پریز برق متصل کنید و سپس سر دیگر آن را به درگاه ورودی برق سیستم وصل کنید. این کار برای جلوگیری از نوسانات اولیه انتقال برق و خطرات احتمالی انجام می‌شود



|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/